Besök vår blog
Monday, June 5, 2023
Om
Jag vet att det här receptet kan vara något okonventionellt, men jag har rökt grodlår vid flera tillfällen, och de är ganska välsmakande. Se till att blötlägga dem i mjölk över natten för att bli av med eventuell viltsmak innan du röker dem. Detta recept kräver Cajun-krydda, men du kan förenkla saker genom att applicera endast en lätt pudring av salt och peppar och pensla med smör för att hålla dem fuktiga.
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Cajunrökta grodlår (bbq)

Tue, Aug 23, 2022, 17:58, 10 Months sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 302

Ingredienser

1.5 kg grodlår1 l helmjölk65 ml olivolja2 msk Cajun-krydda125 g smör

Tillvägagångssätt

Rekommenderadt träslag: Äpple, Al, Pecan

Prel tillaginingstid: 2 timmar

FÖRBEREDELSE
Blötlägg grodlåren i mjölken i minst 24 timmar till ta bort eventuell viltsmak. När grodlåren är färdiga blötläggning, skölj av mjölken och klappa benen torra med ett papper handduk. Lägg grodlåren i en engångsform av aluminium eller kaka ark med ungefär en halv tums utrymme mellan varje ben. Belägg benen generöst med olivoljan och strö sedan över var och en med Cajun-krydda. Lämna grodlåren på i rumsteperatur medan du ställer in din rök.

RÖKNING
Förbered rökaren för tillagning vid 105°F till 115°C. Om du använder en kol-, el- eller gasrök ha tillräckligt med flis eller bitar att producera rök för
ungefär en och en halv timme. När röken är klar, placera pannan med grodlår på gallret. Rökkoka dem i cirka två timmar, eller tills de är möra och köttet separeras lätt från ben. Ungefär halvvägs genom tillagningstiden, borsta smält smör på grodlåren så att de inte torkar ut medan de. Servera benen direkt efter tillagning för bästa smak.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
Rökt citron o lökfylld hel öring ( bbq )
När jag tänker på att röka fisk är det jag alltid tänker på öring. Äppelröken som jag brukar applicera sätter bara grädde på moset för en underbar måltid.
Top