Besök vår blog
Friday, September 22, 2023
Om
Copiette betyder "par" på italienska och hänvisar till långa, tunna skivor saltat kött, bundna i par för att torka. Coppiette har sitt ursprung som ett pubmellanmål, använder det billigaste köttet som är tillgängligt, gjorts precis salt tillräckligt för att hålla igång ditt vindrickande. Även om detta recept kan göras med valfritt kött (häst är traditionellt), rekommenderar jag att börja med en benfri fläskytterfile. Observera också att, förutom saltmängderna, är smakämnena i detta recept helt upp till dig. Jag är ett fan av pepparflingor på allt, och jag gillar också att rulla köttet i svartpeppar innan det torkas.
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Copiette

Inlagd i: Chark / Salumi
Thu, Oct 28, 2021, 20:08, 2 Years sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 329

Ingredienser

Fläskytterfilé3% Salt1% Koriander1% Fänkål1% Rödpeppar, krossad

Tillvägagångssätt

1. Skiva köttet i 2 cm remsor som är minst 20 cm långa. Trimma bort fett eller bindväv. 
2. Väg köttet och beräkna mängden andra ingredienser baserat på den vikten. 
3. Gnid in saltet och andra ingredienser i köttet, lägg sedan allt kött och eventuell extra saltblandning i en plastpåse i kylen. Vänd då och då för att se till att saltet är jämnt fördelat och låt saltköttet stå i kylen i minst 3 dagar. Som en följd av att man använder en exakt mängd salt baserat på köttets vikt, är översaltning ingen risk, oavsett hur länge man lämnar köttet i påsen. 
4. Ta bort köttet. Knyt ihop två bitar med slaktgarn - sida vid sida så att resultatet liknar ett önskeben. Dessa bitar skulle traditionellt hängas över en snöre eller tråd framför en öppen spis, men vi hänger vårt i köket från en takbalk. Om cirka 72 timmar är de tillräckligt torra för att äta. Mitt i en varm och fuktig sommar kanske du vill lägga skivorna på en tallrik i kylen för att torka - vänd dem bara en eller två gånger för att se till att de torkar jämnt. 
5. När bitarna är torra, men innan de blir sega, förvara dem i en försluten påse eller behållare för att förhindra att de torkar ut.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
Breasola
Breasola är italienskt torkat nötkött.
Torkad fläskfile från Calabrien
Ett utsökt torrsaltat o torkat kött med en rökig kick
Guanciale
Guanciale är en variant av lufttorkad bacon som är vanligt förekommande i de centrala regionerna som Lazio och Umbrien. Guancia betyder "kind" på italienska och Guanciale är just lufttorkad griskind som har kryddats med örter, salt och peppar.
Lonzino, lufttorkad ytterfilé, polskt recept
Lonzino är ett av de enklaste lufttorkade kötten att göra hemma, eller så säger de, men det tog mig år att få utmärkta resultat
Speck
Speck är en urbenad, fläkt skinka med skinnet kvar, som är marinerad, kallrökt, torkad och mognad i en fuktighets- och temperaturkontrollerad miljö.
Top