Av Havouza15 − På Saturday, May 8, 2021, 3 Years sedan in Korv / Brittisk
4 av 5 med 4 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 867

Yorkshire Polony

Yorkshire Polony, en mild kokt korv från Yorkshire, NE England.
Kommentarer
Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Info
Yorkshire Polony, en mild kokt korv från Yorkshire, NE England.
Tillvägagångssätt

Blanda skorpmjöl, rismjöl och vatten och lägg i kylen i 1 timme innan du går vidare till nästa steg. Placera köttkvarnen i din frys just nu så att den kan bli superkall.

Skär fläskköttet enligt anvisningarna på köttkvarnen och mal sedan fläskköttet med den finastehålskivan i en mycket kall skål.

Mal fettet tillsammans med det malda bogfläsket, skuren på samma sätt enligt instruktionerna.

Tillsätt allt salt och de malda kryddorna i köttet och fettet.

Tillsätt det blöta skorpmjölet och rismjölet till ovanstående.

Arbeta blandningen noggrant med händerna tills allt sammanfaller i en klibbig röra - det tar ett tag, förmodligen 5 till 15 minuter för att vara avgörande vag! Du kommer att veta att du har rätt konsistens när det är en enorm gammal klibbig röra som inte faller av dina händer.

Placera korvblandningen i kylen och kyl den ordentligt i en timme. Medan detta kyler, lägg också din korvfyllare i kylen. Vid korvtillverkning är "håll det frostigt" ditt motto. Placera dina fiberkorvskinn i varmt vatten just nu, enligt instruktionerna med skinnen.

Medan allt detta svalnar, ställ in din största gryta eller sous vide-system med mycket vatten. Du letar efter en temperatur på 80 C.

Fyll skinnen med en generös mängd fyllning. Du vill att de ska vara fulla, men inte fylla dem hårda, du måste ge utrymme för expansion under tillagningen. Om du lämnar ett generöst utrymme i slutet av skinnet (1-3 cm?), Borde du vara OK.

(När alla skinnen är fyllda kan det hända att du har lite korvkött kvar. Om du har en stekpanna är det inte ett problem ... smarrigt.)

Knyt skinnen och lägg i din gryta. Koka i 90 minuter. Ta upp korven och lägg dem direkt i en skål full av isvatten för att snabbkyla ned korven. När den väl har svalnat placerar du det i kylen. Låt polonyen vila åtminstone över natten innan du avsmakar den.

HUR MAN LAGAR MAT
Skär hur många skivor du vill och stek försiktigt i smör till guldbrunt och läckert. Servera som en del av en engelsk frukost, eller gör den till en smörgås, eller bara ät den med kniv och gaffel. Eller fingrar. Jag kommer inte att döma dig.

Ingredienser
Bogfläsk 100,00%Ryggspäck 33,33%Kallt vatten 20,00%Rismjöl 13,33%Rusk 13,33%Salt 3,32%Vitpeppar 1,03%Muskotnöt 0,41%Mald koriander 0,21%Muskotblomma 0,21%Mald kanel ELLER ingefära 0,10%
Bogfläsk 100,00%Ryggspäck 33,33%Kallt vatten 20,00%Rismjöl 13,33%Rusk 13,33%Salt 3,32%Vitpeppar 1,03%Muskotnöt 0,41%Mald koriander 0,21%Muskotblomma 0,21%Mald kanel ELLER ingefära 0,10%