Besök vår blog
Monday, June 5, 2023
Om
Yorkshire Polony, en mild kokt korv från Yorkshire, NE England.
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Yorkshire Polony

Inlagd i: Korv / Brittisk
Sat, May 8, 2021, 16:25, 2 Years sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 698

Ingredienser

Bogfläsk 100,00%Ryggspäck 33,33%Kallt vatten 20,00%Rismjöl 13,33%Rusk 13,33%Salt 3,32%Vitpeppar 1,03%Muskotnöt 0,41%Mald koriander 0,21%Muskotblomma 0,21%Mald kanel ELLER ingefära 0,10%

Tillvägagångssätt

Blanda skorpmjöl, rismjöl och vatten och lägg i kylen i 1 timme innan du går vidare till nästa steg. Placera köttkvarnen i din frys just nu så att den kan bli superkall.

Skär fläskköttet enligt anvisningarna på köttkvarnen och mal sedan fläskköttet med den finastehålskivan i en mycket kall skål.

Mal fettet tillsammans med det malda bogfläsket, skuren på samma sätt enligt instruktionerna.

Tillsätt allt salt och de malda kryddorna i köttet och fettet.

Tillsätt det blöta skorpmjölet och rismjölet till ovanstående.

Arbeta blandningen noggrant med händerna tills allt sammanfaller i en klibbig röra - det tar ett tag, förmodligen 5 till 15 minuter för att vara avgörande vag! Du kommer att veta att du har rätt konsistens när det är en enorm gammal klibbig röra som inte faller av dina händer.

Placera korvblandningen i kylen och kyl den ordentligt i en timme. Medan detta kyler, lägg också din korvfyllare i kylen. Vid korvtillverkning är "håll det frostigt" ditt motto. Placera dina fiberkorvskinn i varmt vatten just nu, enligt instruktionerna med skinnen.

Medan allt detta svalnar, ställ in din största gryta eller sous vide-system med mycket vatten. Du letar efter en temperatur på 80 C.

Fyll skinnen med en generös mängd fyllning. Du vill att de ska vara fulla, men inte fylla dem hårda, du måste ge utrymme för expansion under tillagningen. Om du lämnar ett generöst utrymme i slutet av skinnet (1-3 cm?), Borde du vara OK.

(När alla skinnen är fyllda kan det hända att du har lite korvkött kvar. Om du har en stekpanna är det inte ett problem ... smarrigt.)

Knyt skinnen och lägg i din gryta. Koka i 90 minuter. Ta upp korven och lägg dem direkt i en skål full av isvatten för att snabbkyla ned korven. När den väl har svalnat placerar du det i kylen. Låt polonyen vila åtminstone över natten innan du avsmakar den.

HUR MAN LAGAR MAT
Skär hur många skivor du vill och stek försiktigt i smör till guldbrunt och läckert. Servera som en del av en engelsk frukost, eller gör den till en smörgås, eller bara ät den med kniv och gaffel. Eller fingrar. Jag kommer inte att döma dig.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
Black Pudding
Black Pudding är en blodkorv, mycket populär i norra England, Skottland och Irland.
Linconshirekorv
Lincolnshire-korven har sitt ursprung i Lincolnshire-regionen i Storbritannien. Staden Lincoln (i Lincolnshire) håller varje år en tävling för att se vem som kan göra den bästa Lincolnshire-korven. Den dominerande kryddan är salvia och köttet är grovmalt och ger en tjock konsistens.
Haggis-Traditionell
Haggis var en populär måltid för de fattiga, eftersom den gjordes av billiga kvarvarande delar av ett får som var den vanligaste boskapen i Skottland. Dessa delar skulle annars kastas bort. Korven finns fortfarande allmänt tillgänglig i stormarknader i Skottland. Ett traditionellt haggisrecept beskriver haggis som fårens '' plock '' (hjärta, lever och lungor), malet med lök, havregryn (ofta lätt rostat), suet, kryddor som salt, peppar, koriander, kanel och muskot, blandat med lager, och traditionellt fyllda i fårens mage, som sys stängd. Haggis lagas traditionellt genom kokning (i upp till tre timmar). Haggis bör kokas under 100 C, vilket förhindrar risken för sprickbildning. Kommersiell haggis är till stor del gjord av gris, snarare än får och är fylld i konstgjorda skinn, snarare än magar. Kokt Haggis serveras normalt med skotsk whisky
Scotch White Pudding
En skotsk korv med nötköttfett, havregryn, lök och farina
Top