Besök vår blog
Monday, June 5, 2023
Om
Nötbacon är helt enkelt utsökt. Föreställ dig bacon, föreställ dig nu att det smakar som nötrevben. Detta lättlagade bacon är den sötsalt-rökiga kusinen till grisbacon. Du kommer älska det!
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Nötbacon

Wed, Sep 7, 2022, 10:28, 10 Months sedan
5 av 5 med 1 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 609

Ingredienser

Väl marmorerad oxbringaPER 1 KG KÖTT22 g nitritsalt10 g farinsocker

Tillvägagångssätt

HUR MAN GÖR NÖTBACON
1. Samla din utrustning: Du behöver en bra matvåg, en penna och papperslapp, en miniräknare (kanske), en bakplåt och plastfolie.
2. Väg högreven: Lägg den på vågen. Mät i gram. Skriv vikten på toppen av din klisterlapp. Vid det här laget gillar jag att placera min högrev på ett bakplåtspapper så att när jag lägger till nitritsaltet det inte gör en enorm röra.
3. Beräkna mängden nitritsalt: Per halvkilog nötkött behöver du 11g nitritsalt, 5g farinsocker. 
4. Gör saltblandningen: Placera din lilla skål på vågen och tarera ut den. Mät den angivna mängden nitritsalt, tarera sedan, tillsätt sockret. Blanda detta noggrant.
5. Strö saltlblandningen på bringan, se till att få båda sidorna och kanterna. Klappa in den.
6. Lägg ner två stora bitar plastfolie på bänken och lägg den saltlade bringan på ovanpå. Linda bringanoch se till att den är helt täckt. Slå sedan in den en andra gång.
7. Lägg bringan på en ren plåt och ställ den i kylen.
8. Torka nötköttsbaconet i kylen i 5 dagar, vänd en gång om dagen.
9. Tvätta bringan. På den 5:e dagen, packa upp bringan. Kör den under kallt vatten och skölj den väl. Placera den tvättade bringan på ett galler och ställ den ovanpå en plåt. Ställ tillbaka bringan i kylen utan lock över natten.
10. Värm röken till 85 . Ta ut ditt bacon från kylen och rök det tills det når en innertemperatur på 65 C. Jag gillar att alltid laga mat med en folielindad bakplåt eller skavpanna under mitt kött. Håller grillen SÅ mycket renare.
11. Ta ut baconet från röken och låt det bli rumstemperatur innan du ställer det i kylen för att svalna i minst 2 timmar.
12. Skiva ditt nötbacon med en vass kniv och en stadig hand.
13. Vakuumförpacka baconet i portionsstorlekar som passar din familj och förvara i frysen tills det ska användas, 3-4 månader, om det håller så länge!

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Top