Besök vår blog
Friday, September 22, 2023
Om
Rökt filet mignon är perfekt rökig, helt mör och 100 % utsökt. Det här enkla receptet på filébiff kan rökas och serveras eller rökas och brynas innan servering.
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Rökt File Mignon (bbq)

Inlagd i: BBQ / Nöt
Tue, Sep 6, 2022, 20:42, 1 Year sedan
5 av 5 med 1 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 501

Ingredienser

4 2.5-3 cm tjocka filet mignon biffar, även kallade oxfilémedaljonger4 msk Montreal biffkrydda eller din favoritbiffkrydda

Tillvägagångssätt

1. Värm röken till 105 C
2. Förbered under tiden oxfilébiffarna genom att strö rikligt med Montreal-biffkrydda eller önskad biffkrydda. På båda sidorna samt kanterna.
3. Låt nötköttet vila, kryddat, i rumstemperatur tills röken når temperatur.
4. När röken når temperatur, placera biffarna på mitten av gallret på din rökoch låt dem rökas vid 105 C tills de når en innertemperatur på 49 C. För våra 2.5 cm biffar tar detta ungefär en timme.
5. När filet mignon-biffarna når 49  C ta bort dem från röken och låt dem vila på en tallrik medan du förvärmer en gjutjärnspanna på medelhög värme.
Tillsätt lite baconfett, talg eller annan högtemperaturolja i stekpannan.
6. Bryn biffarna i 45 sekunder till 1 minut på varje sida.
7. Ta bort biffarna från gjutjärnspannan och servera omedelbart.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
Ray's rökta köttfärslimpa (bbq)
Jag började röka köttfärslimpa för många år sedan, då det var okänt, och jag fick många konstiga blickar — även från min fru – när jag först nämnde att jag skulle prova det här. En gång folk fått smaka på det, det konstiga utseendet ändras till avund och de har fastnat. Detta är en utmärkt version av rökt köttfärslimpa. Du kan också ersätta ditt eget familjeköttfärslimpa recept och rök det som föreslagits här.
Lök o Vitlöksbringa (bbq)
Om du är ett vitlöks- och lökfreak som jag kommer du säkert att uppskatta denna välsmakande version av rökt bringa. Jag använde den här metoden för att göra brisket i flera år innan jag bestämde mig för att prova nya recept, men det gamla sättet är fortfarande min favorit för rökning av en bringa som är smält-i-munnen god.
Klassisk Texas Brisket (bbq)
Enkelt recept på en amerikansk klassiker, Texas Brisket
Top