Av Havouza15 − På Sunday, September 4, 2022, 1 Year sedan in BBQ / Nöt
4 av 5 med 4 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 748

Klassisk Texas Brisket (bbq)

Enkelt recept på en amerikansk klassiker, Texas Brisket
Kommentarer
Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Info
Enkelt recept på en amerikansk klassiker, Texas Brisket
Tillvägagångssätt

Detta är ett av mina favoritsätt att laga mat! Placera kolen på motsatta sidor av grillen för att göra två värmeväggar – detta kommer att skapa zoner av varm, direkt värme på sidorna, med en indirekt, svalare zon i mitten för att säkerställa att ditt kött får jämn värme under hela tillagningen.

Täck med lock, justera ventilerna för en skön låg värme och låt värma upp som en utomhusugn – du vill ha en temperatur på runt 110°C. För det här receptet behöver du inte ha bringan upp till rumstemperatur – genom att tillaga den från kall kommer köttet absorbera mer rök initialt och skapa en snygg rosa rökring precis under ytan. Du vill skapa en vacker svart skorpa, kallad barken, på utsidan. Det kommer att se bränt ut men inget att oroa sig för.

Strö en rejäl näve flis över de heta kolen. Blanda salt, peppar och chiliflakes (om du använder), gnid sedan över hela bringan. Lägg den med feta sidan nedåt på mitten av grillen och tillaga i 4 till 5 timmar, eller tills den typiska, mörka skorpan bildas. Fyll på med glödande kol var 45:e minut eller så, strö över
mer flis samtidigt under de första 3 timmarna. Slå in köttet i extra stark aluminiumfolie och tillaga sedan med lock på i ytterligare 2 timmar, eller tills den är mjuk. Ta bort till en bräda för att vila i folien i 30 minuter (eller jag gillar att slå in den i en strandhandduk och lägg den i en kyllåda för att vila – detta håller bringan fin och varm). Skär tvärs fibrerna i tunna skivor (ca 0,5 cm tjock), servera sedan med bitar av färskt vitt bröd och alla dina favorit pickles.
Be din slaktare att lämna ett tunt lager fett på bringan, snarare än att putsa bort allt – detta kommer att hindra köttet från att torka ut och när den karamelliseras med kryddorna det bara smälter i din mun och förvandlas till vad min vän Jason kallar Texas foie gras.

Ingredienser
2 kg nötbringa (brisketskuren)1 msk havssalt1 msk färskmalen svartpeppar1 tsk torra chilliflakesblötlagda träflis (ungefär 300 g)
2 kg nötbringa (brisketskuren)1 msk havssalt1 msk färskmalen svartpeppar1 tsk torra chilliflakesblötlagda träflis (ungefär 300 g)