Besök vår blog
Monday, June 5, 2023
Om
Världens bästa köttfärslimpa enligt Jamie Olivers mormors receptsamling
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Världens bästa köttfärslimpa (bbq)

Inlagd i: BBQ / Gris
Sun, Sep 4, 2022, 14:02, 10 Months sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 529

Ingredienser

1 stor, skalad gul lök1 grön paprika utan frön1 medium morot, skalad400 g malet nötkött400 g fläskfärs av bra kvalitet1 krossad klyfta vitlök2 färska krossade lagerblad2 msk Worcestershiresås100 g skorpmjöl1 tsk havssalt1 tsk förskmalen svartpeppar2 stora ägg150 g riven cheddarostFÖR SÅSEN100 ml av din favoritbbqsås50 ml ketchuptabascosåschillisås

Tillvägagångssätt

Detta är ett av mina favoritsätt att laga mat! Placera kolen på motsatta sidor av grillen för att göra två värmeväggar – detta kommer att skapa zoner av varm, direkt värme på sidorna, med en indirekt, svalare zon i mitten för att säkerställa att ditt kött får jämn värme under hela tillagningen.

Placera en droppbricka i mitten av grillen. Stäng locket och låt värmas upp som en utomhusugn – du vill nå en temperatur på cirka 160°C.
För att göra din sås, kombinera BBQ-såsen och ketchupen med några droppar vardera av Tabasco och chilisås, ställ sedan åt sidan. Finhacka löken, paprikan och moroten och lägg sedan i en stor skål med all färs, vitlök, lagerblad, worcestershiresås, ströbröd, salt och peppar. Vispa upp äggen och häll i
blandningen, använd sedan händerna för att knåda och blanda det hela. Riv i hälften av osten (om du använder den) och blanda noga igen. Ta bort blandningen till en ren arbetsyta och forma till en rektangulär limpa (ungefär 25 cm lång). Med hjälp av handtaget på en träslev, gör fyra diagonala spår (ungefär 1 cm djupa) på toppen av limpan med 3 cm mellanrum, häll sedan över hälften av såsen. Lägg köttfärslimpan på en stor bit aluminiumfolie eller i en gammal stekplåt och ställ sedan på mitten av grillen. Stäng locket och tillaga i 1 timme till 1 timme 15 minuter, eller tills genomkokt. Riv och strö över resterande ost (om använda), och fortsätt tillaga i någon minut med locket på, tills smält. Ta upp till en bräda för att vila i cirka 10 minuter, skiva sedan upp den och servera med den återstående såsen. Skål, mormor!
När min mormor gick bort för ett par år sedan, min samlade pappa hennes recept och gjorde en bok till sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Det här är en av de stora familjerecepten, med några små justeringar av mig.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
3-2-1 rökta revben (bbq)
3-2-1-metoden är ett utmärkt sätt att återskapa de BBQ-revben som faller från benet som du älskar. Uppdelat i 3 enkla steg kommer detta recept att bli din favorit för din nästa grillning av revben.
Memphis-stil torr-rubbade revben
Torr-rubbade grillade revben är en stor sak i Memphis och en personlig favorit för mig. Tillsätt sås om du måste, men prova dem innan du gör det och du kan bli en konverterare. Dessa serveras bäst med de traditionella Memphis-tillbehören av bönor och kålsallad.
Helgrillad Spädgris (BBQ)
Helgrillad spädgris a la Jamie Oliver
Top