Besök vår blog
Monday, June 5, 2023
Om
Intressant bbq recept från den nakna kocken. Alltså inte jag utan Jamie Oliver
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Körsbärscola rökt anka

Inlagd i: BBQ / Fågel
Sat, Sep 3, 2022, 13:39, 10 Months sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 291

Ingredienser

1 anka ca 1.3 kg1 burk 330 ml körsbärskolaFör rub1 stjärnanis1 tsk korianderfrön1 tsk svartpepparkorn1/2 kanelstång4 kryddnejlikor1/2 tsk chillipulver1 nypa saltblötlagda träflis (ungefär 300 g) körsbär passar bra

Tillvägagångssätt

Gör rubben genom att rosta alla kryddorna utom chilin pudra i en kastrull på hög värme i 30 sekunder, eller tills deluktar otroligt. Blanda till ett fint pulver i mortel med chilipulvret och saltet. Stick i ankskinnet flera gånger med en gaffel, gnugga sedan kryddorna riktigt bra över hela fågeln (till pimpa verkligen ut det här, skär försiktigt och lyft upp huden från bröstet, gnid in lite mer av blandningen på köttet och dra sedan tillbaka skinnet . Låt marinera i kylen i minst 3 timmar, eller helst över natten.

Innan du börjar, kontrollera om ditt grilllock passar över ankan upprätt. Om inte, oroa dig inte, du kan lägga ut fågeln platt - du bara måste bestämma på vilket sätt du gör det innan du förbereder ankan, ställ sedan fågeln åt sidan för att komma upp till rumstemperatur. Under tiden kan du ställa in din grill för indirekt grillning. Placera en droppbricka inuti grillen på den indirekta sidan. Täck med lock, justera ventilerna för skön låg värme och låt värmas upp som en utomhusugn – du vill ha en temperatur på cirka 170°C. 

Se till att kolan är rumstemperatur och häll sedan ut två-tredjedelar av det. Nu till det knepiga – använd båda händerna för att dra ankans baksida isär och manövrera den försiktigt på burken. Om du lägger ankan platt, se till att du placerar burken så hålet är upptill för att förhindra att kolan rinner ut. Strö sedan en rejäl näve flis över de heta kolen, ställ fågeln upprätt på mitten av grillen och täck över med locket.Tillaga i cirka 3 timmar, eller tills den är mörkt gyllene och genomstekt, rotera halvvägs. För att kontrollera om den är klar, stick hål på ett ben med en kniv – om safterna blir klara är det klart. Fyll på med heta kol var 45:e minut eller så, strö över några blötlagda träflis samtidigt. När den är färdigt, ta bort ankan till en bräda att vila i 15 till 20 minuter, skär sedan upp och servera.
Detta recept kommer att imponera på dina vänner och deras smaklökar, och det är ganska enkelt.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
BBQ Turkey Legs
Föreställ dig att du har sockervadd i ena handen och ett massivt kalkonben i den andra? Det kalkonbenet är utsökt, rökigt, sött och syrligt. Om du är som jag så nävar du två kalkonben istället...
Top