Besök vår blog
Monday, June 5, 2023
Om
Torr-rubbade grillade revben är en stor sak i Memphis och en personlig favorit för mig. Tillsätt sås om du måste, men prova dem innan du gör det och du kan bli en konverterare. Dessa serveras bäst med de traditionella Memphis-tillbehören av bönor och kålsallad.
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Memphis-stil torr-rubbade revben

Inlagd i: BBQ / Gris
Sat, Aug 27, 2022, 20:01, 10 Months sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 190

Ingredienser

2 hela revbenssidor, ca 2 kg styck1 sats Pyramid Barbecue Rub [se annat recept)120 ml äppelcidervinäger120 ml äppeljuice

Tillvägagångssätt

1. Minst 1⁄2 timme, och upp till 4 timmar, innan du planerar att laga mat, ta bort membranet baksidan av revbenen och skär av fliken. Trimma eventuellt överflödigt fett. Krydda revbenen på båda sidor med lite av rubben. Kyl dem tills de behövs. Förbered en rök eller grill för att tillaga indirekt vid 135°C med en liten mängd hickoryträ för smak. I en liten skål, kombinera vinäger och äppeljuice. Blanda dem väl och ställ åt sidan.

2. Lägg revbenen med köttsidan uppåt på gallret och stäng locket. Kör dem i 2 timmar. Vänd på revbenen och kör dem i ytterligare en timme. Lägg ut två stora dubbel-tjocka skivor av kraftig aluminiumfolie. Lägg en sida revben på varje, köttig sida upp. När du börjar vika upp folien runt revbenen, tillsätt 1⁄3 kopp (80 ml) av vinägerblandningen på botten av varje förpackning. Fortsätt att vika upp folien runt revbenen, förslut dem i ett paket. Lägg tillbaka förpackningarna i röken i 1 timme till, eller tills revbenen är mjuka när de sticks med en tandpetare. Ta bort revbenen från folien och lägg tillbaka dem på gallret med köttsidan uppåt. Kör dem i 15 minuter, tills revbenen blivit fasta.

3. Lägg revbenen med köttsidan nedåt på en skärbräda och skär igenom med en vass kniv vid varje revben. Lägg tillbaka revbenen och rekonstruera sidan på ett fat. För att servera, pensla varje revben med hälften av den återstående vinägerblandningen och krydda med en ymnig beläggning av rub.

 

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
3-2-1 rökta revben (bbq)
3-2-1-metoden är ett utmärkt sätt att återskapa de BBQ-revben som faller från benet som du älskar. Uppdelat i 3 enkla steg kommer detta recept att bli din favorit för din nästa grillning av revben.
Helgrillad Spädgris (BBQ)
Helgrillad spädgris a la Jamie Oliver
Världens bästa köttfärslimpa (bbq)
Världens bästa köttfärslimpa enligt Jamie Olivers mormors receptsamling
Top