Besök vår blog
Friday, March 24, 2023
Om
Om du är ett vitlöks- och lökfreak som jag kommer du säkert att uppskatta denna välsmakande version av rökt bringa. Jag använde den här metoden för att göra brisket i flera år innan jag bestämde mig för att prova nya recept, men det gamla sättet är fortfarande min favorit för rökning av en bringa som är smält-i-munnen god.
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Lök o Vitlöksbringa (bbq)

Inlagd i: BBQ / Nöt
Thu, Aug 25, 2022, 07:18, 8 Months sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 583

Ingredienser

3.5-4.5 kg oxbringa1 sats vitlök o lökpasta, se recept4 dl penselvatten, se recept100 ml grillsåsPenselvätska250 g vatten125 g smör2 msk Cajunkrydda

Tillvägagångssätt

Rekommenderat träslag: Mesquite

Prel röktid: 10.5 till 13.5 timmar

Temp i röken 105-115 C

Recept Vitlöks o lökpasta

FÖRBEREDELSE
Skölj bringan och torka den med hushållspapper. Placera bringan med fettsidan uppåt i en stor panna eller skål och täck den helt med vitlök och lökpasta. Täck och placera i kylen i 10 till 12 timmar eller över natten. Ungefär en timme innan du ska röka, ta bort bringan ur kylen och låt den komma upp till rumstemperatur.

RÖKNING
Förbered din rök för en lång matlagningssession vid 105°C till 115°C Om du använder en gas, el eller ett kolrök, se till att ha tillräckligt med flis eller bitar till rök i cirka sex timmar. När röken är klar, ta bort bringan från den panna eller skål och placera den direkt på rökgallret, fett sidan upp. Efter fyra timmars rökning, börja pensla bringan varje en och halv timme med penselvattnet. Vid varje pensling, vänd bringan till motsatt sida (fettsida  upp, fettsida ner, etc.). Vid fyratimmarsstrecket, sätt in en digital kötttermometer på sidan av bringan så att termometern förblir intakt oavsett om köttet är fettsidan upp eller ner. När som helst efter ca 10 timmar, pensla gärna på din favoritgrillsås för att ge en fantastisk smak till skorpan. Rök bringan i ca 3 timmar per kilo, eller tills köttet når en innertemperatur på 90°C När bringan är klar, ta bort den från rökgallret och låt det vila i 30 minuter för att tillåta safterna att omfördelas genom köttet. Skiva bringan tvärs muskelfibrerna i 1-1.5 cm tjocka bitar och servera med varm grillsås vid sidan av.

PENSELVÄTSKA

Lägg ingredienserna i en mikrovågsugnsform och mikra tills smöret smält. Håll moppen varm och blanda väl före varje användning. Applicera med en borste på toppen, botten och sidorna av köttet under hela röktiden.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
Rökt File Mignon (bbq)
Rökt filet mignon är perfekt rökig, helt mör och 100 % utsökt. Det här enkla receptet på filébiff kan rökas och serveras eller rökas och brynas innan servering.
Ray's rökta köttfärslimpa (bbq)
Jag började röka köttfärslimpa för många år sedan, då det var okänt, och jag fick många konstiga blickar — även från min fru – när jag först nämnde att jag skulle prova det här. En gång folk fått smaka på det, det konstiga utseendet ändras till avund och de har fastnat. Detta är en utmärkt version av rökt köttfärslimpa. Du kan också ersätta ditt eget familjeköttfärslimpa recept och rök det som föreslagits här.
Klassisk Texas Brisket (bbq)
Enkelt recept på en amerikansk klassiker, Texas Brisket
Top