Tuesday, December 5, 2023
Om
Jag började röka köttfärslimpa för många år sedan, då det var okänt, och jag fick många konstiga blickar — även från min fru – när jag först nämnde att jag skulle prova det här. En gång folk fått smaka på det, det konstiga utseendet ändras till avund och de har fastnat. Detta är en utmärkt version av rökt köttfärslimpa. Du kan också ersätta ditt eget familjeköttfärslimpa recept och rök det som föreslagits här.
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Ray's rökta köttfärslimpa (bbq)

Inlagd i: BBQ / Nöt
Tue, Aug 23, 2022, 14:10, 1 Year sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 669

Ingredienser

375 ml. Ströbröd0.5 kg. mald högrev (80/20)0.25 kg mald frukostkorv6-7 medium championer el annan svamp1 medelstor hackad lök1 stor hackad grön paprika3 ägg1 msk Sriracha sås. (het chillisås)1 msk grovmalen svartpeppar1 msk Ray's Rådjursrub. Se recept

Tillvägagångssätt

Rekommenderade träslag: Körsdbär, äpple, hickory

Preliminär koktid: 3 timmar

Koktemp: 105-120 C

FÖRBEREDELSE
Förbered köttfärslimpan minst fyra timmar innan du vill röka den. Detta kommer att ge smakerna tid att mätta kött och ströbröd. Blanda noggrant i en stor blandningsskål av plast eller glas ströbröd med den malda högreven, mald frukostkorv, svamp, lök, paprika, ägg, Srirachasås och peppar. Forma blandningen till en stor boll, täck med plastfolie, och ställ i kylen för tre timmar. 
Använd en kniv eller annat vasst föremål och punktera försiktigt botten av en stor engångsform i aluminium med ungefär ett hål per kvadratcm för att tillåta fett och juice att rinna av från pannan. Ungefär en timme innan du röker köttfärslimpan, ta bort köttbollen från kylen. Ta bort plastfolien och forma köttet till en limpa ca 4 cm tjock inuti den punkterade formen. Strö rikligt med valfri rub på toppen av köttfärslimpan. Låt köttfärslimpan stå på bänken i 20 till 30 minuter för att komma upp till rumstemperatur medan du ställer in din rök.

RÖKNING
Förbered din rök för matlagning vid 105°C till 120°C . Om du använder en kol, gas eller elektrisk rök se till att ha tillräckligt med träflis eller bitar att producera rök i cirka två timmar. När röken är klar, placera köttfärsformen på rökgaller. Placera en sekundär panna under gallret för att fånga upp fettet och safterna som rinner av köttfärslimpan; detta hjälper till att hålla din rök ren. Sätt i en digital kötttermometer vid ungefär en-timme för att övervaka köttfärslimpans temperatur. När den når 71°C, ta bort köttfärslimpan från röken, täck den med folie och låt den vila i 15 minuter innan skivning och servering.

 

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
Rökt File Mignon (bbq)
Rökt filet mignon är perfekt rökig, helt mör och 100 % utsökt. Det här enkla receptet på filébiff kan rökas och serveras eller rökas och brynas innan servering.
Lök o Vitlöksbringa (bbq)
Om du är ett vitlöks- och lökfreak som jag kommer du säkert att uppskatta denna välsmakande version av rökt bringa. Jag använde den här metoden för att göra brisket i flera år innan jag bestämde mig för att prova nya recept, men det gamla sättet är fortfarande min favorit för rökning av en bringa som är smält-i-munnen god.
Klassisk Texas Brisket (bbq)
Enkelt recept på en amerikansk klassiker, Texas Brisket
Top