Besök vår blog
Friday, March 24, 2023
Om
Korv har sitt ursprung som ett sätt att använda upp köttrester, och denna slaktarkorv i brittisk stil är ett perfekt exempel på det. Blandningen är magert fläsk, hjärta och lever, som blandas med kött från grisens huvud, tunga eller kinder som tillför rikedom. Jag gillar att göra den här korven i mindre storlek och formar den till länkar ungefär lika långa som en genomsnittlig frukostkorv. Precis som frukostkorv är den bra tillsammans med ägg.
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Brittisk Slaktarkorv

Inlagd i: Korv / Brittisk
Thu, Aug 18, 2022, 13:43, 8 Months sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 211

Ingredienser

Ger ca 1.5 kg korv525 gr. Magert fläskkött (ca 95 % magert, 5 % fett), skuret i 2,5 cm stora tärningar175 gr. Grishjärta, skuret i små bitar175 gr Grislever, skuren i små bitar113 gr. Vitt vin61 gr. Kallt vatten9 gr. Finhackad persilja7 gr. Salt8 gr. Grovmalen svartpeppar2 gr. Röda paprikaflingor2 gr. Finhackade färska salviablad2 gr. Färska timjansblad286 gr. Kokt kött från grisens huvud, tunga eller fötter, grovt hackatSvintarm, sköljd

Tillvägagångssätt

1. Lägg det magra fläsket, hjärtat och levern på en bakplåt; ställ i frysen; och kyl tills den är ca 0 C

2. I en liten skål, tillsätt vin, vatten, persilja, salt, svartpeppar, rödpepparflingor, salvia och timjan och rör om till det är väl blandat.

3. Ställ en stor blandningsskål i en skål fylld med is. Mal köttet genom den fina skivan på kvarnen ner i skålen satt i is

4. Tillsätt det kokta köttet och kryddblandningen till det råa, malna köttet och rör om med händerna tills det är bra inkorporerat; blandningen kommer att se homogen ut och kommer börja fastna i skålen

5. Skeda 2 msk av köttblandningen i en nonstick stekpanna och bred ut till en tunn biff. Stek provbiffen över låg värme tills den är genomstekt men inte brynt. Smaka för kryddning och justera efter behov.

6. Tryck på ett ark bakplåtspapper eller plastfolie direkt på ytan av köttet för att förhindra oxidation, täck sedan över skålen tätt med plastfolie och kyl över natten. Alternativt kan du vakuumpacka smeten.

7. Stoppa korven i svintarmen och vrid till små länkar (cirka 10 cm långa)

8. Korvarna kan stekas i pann tills innertemperaturen i korven når 63°C

KOKA GRISHUVUD, TUNGA OCH FÖTTER
Den grundläggande metoden för att förbereda grishuvud, tunga och fötter är densamma.
Salta rejält ställ i kylen över natten. Följande dag, lägg i en kastrull och täck med kallt vatten med 2,5 cm. Koka upp vattnet och häll sedan ut det salta vattnet och fyll på med kallt vatten. Koka upp det färska vattnet och sänk sedan till en sjudning.
Låt sjuda lätt tills köttet lätt lossnar från benet men inte faller isär, ca 4 timmar. Ta bort köttet från grytan (spara vätskan), låt stå tills köttet är  svalt nog att hantera, och dra sedan bort köttet och skinnet från benet. Ett kokt grishuvud kommer ger cirka 1,6 kg kött, fötter ger 4 115 g och en tunga ger 115 g.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
Black Pudding
Black Pudding är en blodkorv, mycket populär i norra England, Skottland och Irland.
Linconshirekorv
Lincolnshire-korven har sitt ursprung i Lincolnshire-regionen i Storbritannien. Staden Lincoln (i Lincolnshire) håller varje år en tävling för att se vem som kan göra den bästa Lincolnshire-korven. Den dominerande kryddan är salvia och köttet är grovmalt och ger en tjock konsistens.
Haggis-Traditionell
Haggis var en populär måltid för de fattiga, eftersom den gjordes av billiga kvarvarande delar av ett får som var den vanligaste boskapen i Skottland. Dessa delar skulle annars kastas bort. Korven finns fortfarande allmänt tillgänglig i stormarknader i Skottland. Ett traditionellt haggisrecept beskriver haggis som fårens '' plock '' (hjärta, lever och lungor), malet med lök, havregryn (ofta lätt rostat), suet, kryddor som salt, peppar, koriander, kanel och muskot, blandat med lager, och traditionellt fyllda i fårens mage, som sys stängd. Haggis lagas traditionellt genom kokning (i upp till tre timmar). Haggis bör kokas under 100 C, vilket förhindrar risken för sprickbildning. Kommersiell haggis är till stor del gjord av gris, snarare än får och är fylld i konstgjorda skinn, snarare än magar. Kokt Haggis serveras normalt med skotsk whisky
Scotch White Pudding
En skotsk korv med nötköttfett, havregryn, lök och farina
Yorkshire Polony
Yorkshire Polony, en mild kokt korv från Yorkshire, NE England.
Top