Besök vår blog
Monday, June 5, 2023
Om
Pastrami varmrökt bacon
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Pastrami Bacon

Thu, Oct 28, 2021, 11:43, 2 Years sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 470

Ingredienser

Till 1.5 kg sidfläskSaltblandning70 ml nitritsalt1 msk brunt socker, packat1 msk koriander, mald0.5 msk granulerad vitlök2 lagerblad, krossade0.25 tsk kryddpeppar, maldTill Rub2 msk grovmald svartpeppar1 msk grovmald koriander1.5 tsk granulerad vitlök0.25 tsk kryddnejlika, mald

Tillvägagångssätt

1. För att göra saltblandningen: Blanda ihop nitritsalt, mörkt brunt socker, svartpeppar, koriander, granulerad vitlök, malda lagerblad, kryddpeppar och kryddnejlika i en liten skål. Täck hela fläskbiten med saltblandningen och lägg i en stor återförslutbar plastpåse. Placera i den kallaste delen av kylskåpet och rimma i 5 dagar, vänd påsen ungefär var 12: e timme.

2. För att göra rubben: Blanda ihop svartpeppar, koriander och granulerad vitlök i en liten skål. Ta bort fläskbiten från påsen och tvätta bort eventuella stora saltavlagringar under kallt rinnande vatten. Täck fläskbiten generöst med rub överallt.

3. Värm upp röken till mellan 90-100 C o lägg in fläsket med fettsidan uppåt och rök tills en avläst temperatur registrerar 65 C när den mäts i den tjockaste delen av köttet. Ta bort fläsket från röken och låt svalna. Slå in i plastfolie och ställ in i kylskåp tills det är helt kallt.

4. Skär bacon i skivor i önskad bredd och tillaga med din favoritmetod. Förvara kvarvarande bacon i Ziploc eller vakuumförslutna påsar i kylskåpet i upp till en vecka, eller i frysen i upp till 4 månader

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
Canadian bacon (Back bacon)
Canadian bacon görs på kotlettrad
Panchetta
Panchetta är italienskt bacon och en utsökt ingrediens som används i många av landets rätter. Precis som Fresh Bacon (sidan 41) är det helt enkelt fläskkött som är härdat med salt och kryddor, som sedan rullas till en stock och hängs för att torka i ett par veckor. Det är vanligtvis tunt skivat eller tärnat och sauterat, sedan kombinerat med sauterade grönsaker.
Panchetta Tesa (Flat Panchetta)
En Panchettavariant som inte rullas.
Torrsaltat, lufttorkat strimmigt bacon
Den dagliga appliceringen av ett enkelt blandning, bestående av socker, salt och några kryddor, till en liten, billig bit sidfläsk skapar perfekt bacon på bara 10 dagar. Du kommer att lära dig nästan allt du behöver veta om att torka och hänga en köttbit från detta enkla recept. Det är enkelt men effektivt: charkuteriekvivalenten till en haiku.
Top