Besök vår blog
Friday, September 22, 2023
Om
Kallas skinkkorv eftersom hela bitar skinka eller bogkött är inbäddade i dess struktur. Bitar av magert kött måste saltas med nitritsalt så att de får en röd färg som kommer att kontrastera med vitare malt småfläsk.
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Kiełbasa szynkowa

Inlagd i: Korv / Kiełbasa
Tue, Mar 30, 2021, 19:13, 3 Years sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 1051

Ingredienser

Magert fläskkött, skinka eller bog 850 gSmåfläsk 150 gNitritsalt 20.5 gPeppar 2.0 gMuskot 1.0 gKoriander 2.0 gKallt vatten 60 ml

Tillvägagångssätt

1. Skär magert fläsk manuellt i kuber på 5 cm. Mal småfläsk genom 3 mm hålskiva. Håll kött åtskilda.
2. Emulgera malt småfläsk med kallt vatten. Tillsätt kryddor när du emulgerar.
3. Blanda magra fläskkuber med nitritsalt tills det är klibbigt, tillsätt sedan den emulgerade blandningen och blanda allt väl tillsammans.
4. Fyll fast i 100-120 mm  syntetiska fiberskinn och bind ändarna med garn och bilda en hängande ögla i ena änden. Gör 35-40 cm långa sektioner. Snör korv med två längsöglor och öglor över höljet var 5 cm Stick alla synliga luftfickor med en nål.
5. Häng vid rumstemperatur i 2 timmar. Valfritt men rekommenderat steg. Detta gör att nitritsaltet kan utveckla stark röd färg.
6. Rök med het rök i 120-150 minuter tills skinnen utvecklar en ljusbrun färg med en rosa nyans.
7. Sjud korven vid 72-75 ° C i 80-110 minuter tills köttets inre temperatur blir 68-70 ° C. Det tar cirka 2 timmar.
8. Sänk ner i kallt vatten i 10 minuter, kyl i luft för att avdunsta fukt och placera i kylskåp.
Anteckningar
För bästa kvalitet på korven och den starkaste röda färgen bör magra köttbitar nitritrimmas traditionellt: blanda bitar magert kött med nitritsalt , packa tätt i en behållare, täck med tyg och håll i 72 timmar i kylskåp. Blanda sedan med andra ingredienser.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
Krakowska Sausage (Kiełbasa krakowska krajana)
Denna korv har alltid varit en av de mest sålda i Polen. Namnet avser staden Krakow, en av de äldsta städerna i Europa. Den mellersta delen av namnet “krajana†innebär att köttet skars manuellt i bitar. Det går under många liknande namn, till exempel Krakauer Korv.
Kiełbasa Czosnkowa(Vitlökskorv)
Detta korvrecept ger detaljerade instruktioner om hur du gör polsk vitlökskorv (Kiełbasa Czosnkowa) där vitlök är den dominerande kryddan. Även om nygjord korv kan ha en märkbar vitlökssmak, försvinner ändå denna vitlökssmak ganska snabbt. Korven är gjord på nitritsaltat kött av högsta kvalitet.
Kiełbasa Krakowska
Denna korv har alltid varit en av de största säljarna i Polen. Namnet relaterar till staden Krakow, en av de äldsta städerna i Europa. Om du följer receptet ser du att den skivade korven innehåller synliga bitar kött. Denna populära korv görs i olika former: torr korv, halvtorr korv eller en vanlig varmrökt typ.
Kiełbasa bytomska
Denna nötköttskorv har sitt ursprung i staden Bytom som ligger i södra delen av Polen.
Top