Besök vår blog
Friday, September 22, 2023
Om
Detta korvrecept ger detaljerade instruktioner om hur du gör polsk vitlökskorv (Kiełbasa Czosnkowa) där vitlök är den dominerande kryddan. Även om nygjord korv kan ha en märkbar vitlökssmak, försvinner ändå denna vitlökssmak ganska snabbt. Korven är gjord på nitritsaltat kött av högsta kvalitet.
Sponsor
Receptförmedlare
Havouza15
Medlem sedan Feb 23, 2021
Plats: Pissouri, Cypern
Följer
Användaren följer inte någon ännu.

Kiełbasa Czosnkowa(Vitlökskorv)

Inlagd i: Korv / Kiełbasa
Mon, Mar 8, 2021, 18:14, 3 Years sedan
0 av 5 med 0 betyg
Kommentarer: 0 - träffar: 987

Ingredienser

Magert fläskkött 350 gHalvfett fläskkött 200 gMagert eller halvfett nötkött 250 gRyggspäck 200 gNitritsalt 20.5 gPeppar 2.0 gVitlök pressad 6.0 gKoriander 0.5 gPaprika 1.0 gMejram 1.5 g

Tillvägagångssätt

1. Nitritsaltning. Skär fläsk- och nötköttskött i 5-6 cm bitar, blanda med 20.5 g nitritsalt. Packa tätt i separata behållare, täck med en trasa och lämna i 48 timmar i kylskåp. Blanda småfläsk med 1 tsk salt och placera i kylskåp i 48 timmar.
2. Mal magert fläsk genom 20 mm hålskiva, halvfett fläsk och hårt fett genom 10 mm hålskiva. 
3. Mal nötkött genom 2 mm hålskiva och emulgera i matberedare och tillsätt 50% (i förhållande till nötköttsvikt) finkrossad is eller kallt vatten. Tillsätt kryddor i detta skede.
Blanda ihop allt.
4. Fyll fjälstren ordentligt i 40 mm nötkappa och bilda ringar. Korv bildas till en ring av de naturliga egenskaperna (vridningen) hos en kappa , ytterdiameter 50-70 cm beroende på fjälstrets storlek. Båda ändarna är bundna med ett garn.
5. Häng i rumstemperatur i 30-60 minuter.
6. Applicera varm rök i 110-130 min tills fjälstren utvecklar brun färg med en röd nyans.
Koka korv vid 72-75°C i 25-35 min tills köttet når en temperatur av 68-70°C.
Duscha med kallt vatten 15 min, torka torrt och placera i en kyl.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här receptet.
Endast behöriga användare kan lämna kommentarer. Vänligen logga in först eller registrera ett gratiskonto.
Dela
Sponsor
Du kanske också gillar
Krakowska Sausage (Kiełbasa krakowska krajana)
Denna korv har alltid varit en av de mest sålda i Polen. Namnet avser staden Krakow, en av de äldsta städerna i Europa. Den mellersta delen av namnet “krajana†innebär att köttet skars manuellt i bitar. Det går under många liknande namn, till exempel Krakauer Korv.
Kiełbasa Krakowska
Denna korv har alltid varit en av de största säljarna i Polen. Namnet relaterar till staden Krakow, en av de äldsta städerna i Europa. Om du följer receptet ser du att den skivade korven innehåller synliga bitar kött. Denna populära korv görs i olika former: torr korv, halvtorr korv eller en vanlig varmrökt typ.
Kiełbasa bytomska
Denna nötköttskorv har sitt ursprung i staden Bytom som ligger i södra delen av Polen.
Kiełbasa szynkowa
Kallas skinkkorv eftersom hela bitar skinka eller bogkött är inbäddade i dess struktur. Bitar av magert kött måste saltas med nitritsalt så att de får en röd färg som kommer att kontrastera med vitare malt småfläsk.
Top